Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

Zet de eerste stap naar slimmer energiebeheer!

Zonnepanelen plaatsen: de installatie dag

De knoop is doorgehakt! Je hebt de offerte geaccepteerd, de (digitale) schouw is afgerond en jouw legplan staat klaar om uitgevoerd te worden. Nu is het tijd om de zonnepanelen te plaatsen op jouw dak. Zonduurzaam werkt met vaste installatiepartners die allemaal gecertificeerd en ervaren zijn. De installatie dag gaat in altijd goed overleg met jou.

Een installatie wordt (bijna altijd) binnen één dag afgerond, en nadat de installateurs de woning hebben verlaten kun je direct profiteren van de voordelen van een installatie! Maar hoe gaat zo’n dag eruit zien? En wat kan je verwachten? Moet jij hier nog iets voor doen

Dien je zelf nog iets te doen voor de start van de installatie?

Voordat de installateurs bij jou op de stoep staan is het handig om de volgende zaken alvast voorbereid te hebben:

Meterkast vrijmaken van spullen

De meterkast:

Op de dag van de installatie moeten de installateurs bij de meterkast om de bekabeling te leggen. Het is dan handig als de meterkast al vrij is van eventuele obstakels en spullen, zodat ze goed te werk kunnen gaan.

Reserve dakpannen

Extra dakpannen

Bij de installatie van zonnepanelen kan het nog wel eens voorkomen dat een dakpan kapot valt. Het is dan verstandig om wat reserve dakpannen op voorraad te hebben.

Verder is het natuurlijk fijn om met een warm welkom onthaalt te worden. Het zetten van een pot koffie is natuurlijk een extraatje, maar de installateurs zullen je zeker heel dankbaar zijn. Deze toppers trotseren immers grote hoogtes en weer en wind om de zonnepanelen installatie netjes en zorgvuldig te plaatsen. Een kopje koffie wordt dan zeker gewaardeerd.

Wat kun je verwachten tijdens het plaatsen van de zonnepanelen?

Op de dag van de installatie komen er meestal één tot vier installateurs langs om de boel te monteren en te plaatsen. Dit hangt af van het type van de installatie. We streven er naar om alle installaties binnen één dag op te leveren. Heel soms wil het nog wel eens voorkomen dat we dit toch niet gaan redden. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan zal de betreffende installateur dit tijdig aangeven en in overleg treden wanneer we het werk gaan afmaken.

Tijdens de installatie dag kun je de volgende werkzaamheden verwachten:

Plaatsen van de draagstructuur

Om de zonnepanelen te kunnen installeren moet er van tevoren een draagstructuur geïnstalleerd worden. Zonnepanelen liggen namelijk niet direct op het dak, hier zit een onderconstructie onder met klemmen die worden bevestigd aan het dak. Het verschilt per daktype en dakbedekking hoe deze draagstructuur eruit ziet en hoe deze wordt bevestigd.

Plaatsen van de zonnepanelen en bekabeling

Zodra de draagstructuur is aangebracht op het dak, kunnen de zonnepanelen naar boven gebracht worden. Daarbij wordt ook direct de bekabeling aangelegd op de manier die voor jouw installatie het meest gunstig is gebleken.

Omvormer en bekabeling naar de meterkast

Bijna altijd zitten de micro-omvormers al onder de panelen en hier hoeft dus geen extra kast voor in huis opgehangen te worden. Dit scheelt weer ruimte! Wel moet de bekabeling getrokken worden naar de meterkast. Dit kan buitenshuis worden getrokken of middels een loze leiding in het huis. Samen met jou is al overlegd hoe dit gaat gebeuren.

Uitleg van de installatie

Wanneer dan alles op zijn plek ligt en de installatie in werking is gezet, komt de installateur bij je om de installatie aan je uit te leggen. Vaak word je erop gewezen dat je een app kan downloaden waarin je de gegevens kan vinden van de zonnepanelen installatie. Ook kun je in deze app jouw opbrengsten zien.

Na de installatie

Op de dag van de installatie of een dag erna proberen we nog even telefonisch contact met je op te nemen om te vragen of alles naar wens is verlopen. Mochten er dan nog vragen zijn, dan kun je deze kwijt aan de desbetreffende medewerker.

Vaak kun je in de app niet meteen zien wat de panelen opwekken. Het monitoringsteam van Zonduurzaam dient deze monitoring nog aan te maken en in te schakelen. Na ontvangst van de informatie van de installateurs kan deze monitoring worden aangemaakt. We proberen je in de eerste week na de installatie contact met je op te nemen om deze monitoring voor jou in orde te maken.

Daarna is de totale installatie afgerond. Hoe leuk, je hebt nu je eigen energiefabriek! Wij wensen jou heel veel zonuren tegemoet voor alle komende jaren!

Heb je verder nog vragen voordat de installateurs langskomen? Geen probleem!

Onze klantenservice staat je graag te woord.

Verder willen we je er op wijzen dat bij slechte weersomstandigheden, ziekte etc., wij genoodzaakt zijn de installatie te verplaatsen. Wij willen, voor onze installateurs, dat er op een veilige manier gewerkt kan worden aan jouw installatie. Wij hopen hierbij op jouw begrip.  

Direct contact

Heb je een vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan je graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Direct contact

Heb je een vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan je graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Menu