Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Start de gratis dakscan

Wat voor soort panelen zijn er?

Wat voor soort panelen zijn er?

Er zijn momenteel vier verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar voor de Nederlandse markt. De meeste zonnepanelen worden gemaakt van silicium, dit zijn namelijk de monokristallijn en de polykristallijn zonnepanelen. Daarnaast zijn er ook nog amorf silicium zonnepanelen en glas-op-glas zonnepanelen beschikbaar. Elk paneel heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zonduurzaam zet ze voor u op een rijtje.

Monokristallijn zonnepanelen

De naam zegt het al: de zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan maar uit één kristal. De oppervlak van de monokristallijn zonnecellen hebben geordende elektroden is mooi zwart. Deze panelen hebben niet alleen een design uitstraling, maar ook het hoogste rendement. Procentueel gezien hebben ze meer opbrengst dan polykristallijne zonnepanelen.

De prijs-kwaliteitsverhouding is bij de monokristallijn zonnepanelen het meest gunstig.

Polykristallijn zonnepanelen

Zoals de naam al aangeeft bevinden zich in een polykristallijn zonnepaneel meerdere kristallen. Op het eerste gezicht kan een polykristallijne zonnecel worden vergeleken met een gebroken schervenpatroon. Dit type paneel is redelijk gunstig geprijsd maar bieden een lager rendement dan monokristallijne zonnepanelen. Tevens is dit type paneel ook minder mooi om naar te kijken omdat het erg opvalt op de woning.

Amorf silicium zonnepanelen

Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen en zijn daarom erg buigzaam. Vanuit een rendementsperspectief gezien zijn amorfe zonnepanelen het minst geschikt voor op een woning. Ze zijn wel een stuk goedkoper, maar worden veelal gebruikt op bussen, boten en soms auto’s.

Zonduurzaam verkoopt geen amorfe zonnepanelen.

Glas-op-glas zonnepanelen

De glas-op-glas zonnepanelen zijn relatief nieuw, maar hebben een langere levensduur dan andere soorten panelen. De glas-op-glas zonnepanelen hebben meerdere voordelen, maar tegen een prijs. Zo kunnen fabrikanten een lineaire vermogensgarantie garanderen van 90% garanderen na 25 jaar en gaan de zonnepanelen ook iets langer mee.

De hogere aanschafprijs komt voornamelijk doordat de technologie nog vrij nieuw is. Net zoals bij de eerste generatie zonnepanelen zijn de verwachtingen dat dit type paneel ook in prijs gaat dalen naarmate de technologie beter beschikbaar wordt.

Ook weten wat een zonnepaneleninstallatie in uw situatie gaat opleveren?

Benieuwd naar de werking van zonnepanelen? Onze adviseurs helpen u tijdens een kennismakingsgesprek graag op weg en informeren u naar de mogelijkheden.

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact

Heb je een vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan je graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Menu