Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

Zet de eerste stap naar slimmer energiebeheer!

Welke keurmerken zijn er voor zonnepanelen?

Welke keurmerken zijn er voor zonnepanelen?

Bij Zonduurzaam zorgen we elke dag weer voor een goed werkende en betrouwbare installatie doordat onze materialen zijn ingekocht bij wereldmarktleiders. Doordat onze producten direct bij de fabrikant worden ingekocht en steekproefsgewijs worden getest, levert Zonduurzaam alleen zonnepanelen en overige producten van de beste kwaliteit. Allemaal met een eigen keurmerk!

Kwaliteit van zonnepanelen door verschillende testen

De zonnepanelen die Zonduurzaam in het assortiment heeft zijn allemaal uitvoerig getest. Dit laten we doen door één van de koplopers op het gebied van zonne-energie: de Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland. Bij deze instantie ondergaan de zonnepanelen verschillende tests zoals de:

  • EL-test
    Met de EL-test wordt gekeken of een zonnepaneel geen gebreken heeft die voor het menselijk oog onzichtbaar zijn. Met röntgentechniek wordt er gekeken of er slechte cellen, kleine scheurtjes of andere onzichtbare gekregen aanwezig zijn in het desbetreffende zonnepaneel. Deze test wordt belangrijk geacht omdat een zonnepaneel met onzichtbare gebreken een kortere levensduur zonnepanelen heeft en tijdens het korte leven ook minder gaat opbrengen.
  • Flashtest
    Met de Flashtest worden zonnepanelen steekproefsgewijs getest op het uiteindelijke vermogen dat de zonnepanelen gaan leveren. Het is namelijk altijd mogelijk dat de zonnepanelen niet de daadwerkelijke opbrengst leveren die is aangegeven door de fabrikant. Zonduurzaam hecht veel waarde aan deze test omdat wij u op deze manier kunnen verzekeren van een goed werkende installatie.
  • PID-test
    De meeste zonnepanelen zien er vanaf de buitenkant gangbaar en volledig werkend uit. Toch kinnen er intern slechte cellen tussen zitten die op lange termijn voor eventuele opbrengstproblemen kunnen zorgen. Met de PID-test kunnen deze interne fouten in een vroeg stadium kunnen worden vastgesteld zodat u de gevolgen van een defect paneel niet hoeft te ervaren

Wat is het TÜV-keurmerk precies?

Het TÜV-ID-Certificaat komt van het Duitse bedrijf TÜV. Zij hebben een keurmerk ontwikkeld dat een aantal belangrijke tests uitvoert zodat de consument verzekerd is van een goed werkend zonnepaneel. Zij zijn al jaren voorloper in het ontwikkelen, testen en verbeteren van de zonnepanelen en om deze reden besteed het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO het testen dan ook uit aan de TÜV. Alleen een volledig goed getest zonnepaneel mag het TÜV-keurmerk doorvoeren.

Specifieke onderdelen waarop de panelen worden getest zijn: elektrische veiligheid, brandveiligheid, stootvastheid en weerbaarheid onder invloed van weersomstandigheden.

Ook weten wat een zonnepaneleninstallatie in uw situatie gaat opleveren?

Onze adviseurs helpen u tijdens een kennismakingsgesprek graag op weg en informeren u naar de mogelijkheden.

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact

Heb je een vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan je graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Menu