Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Start de gratis dakscan

Zonnepanelen 400wp kopen?

Ben je op zoek naar zonnepanelen met 400wp? Dan kan je deze tegenwoordig al bij heel veel installateurs vinden. De 400wp zonnepanelen zijn namelijk niet meer weg te denken uit ieder assortiment. Hieronder lichten we voor je toe waar je op moet letten wanneer je 400wp zonnepanelen wilt kopen.

Zonnepanelen 400wp vergelijken

Door de grote opmars aan 400wp zonnepanelen bij de verschillende merken en de verdere ontwikkelingen in deze markt is het goed om de mogelijkheden even naast elkaar te leggen. Er zijn verschillende aspecten waar je op kunt letten. Afhankelijk van waar jij het meeste belang aan hecht zij dat grofweg de volgende onderdelen:

Afmeting zonnepanelen

Om te beginnen is het dan goed om te kijken naar de afmetingen van de verschillende 400wp zonnepanelen die er op de markt te vinden zijn. Wanneer je namelijk 2 keer een 200wp zonnepaneel aan elkaar plakt heb je natuurlijk ook 400wp, maar dus wel hele grote zonnepaneel. De beschikbare ruimte op het dak en de kwaliteit van de zonnecellen is hierbij dus belangrijk. Deze laatste kan je zelf eenvoudig berekenen door het rendement per m2 te bepalen.

Rendement zonnepanelen per m2

Om het rendement van een 400wp zonnepaneel te berekenen moet je eerst de oppervlakte van het paneel bepalen. Dit kan je doen door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. Voor onze Hyundai zonnepaneel is dit: 1,719 x 1,140 = 1,96m2

In totaal genereert deze paneel 395wp. Dan kunnen we dus zeggen dat deze zonnepaneel per 1m2: 395/1,96 = 201,5wp genereert. Door de oppervlakte te delen door het totaal vermogen, krijg je het vermogen per 1m2. Meestal liggen deze verschillend redelijk dicht bij elkaar. Hierom zijn er nog een aantal andere specificaties waar je tijdens de oriëntatie op kan letten.

Zonnepanelen full black

De uitstraling van een zonnepaneel is in veel gevallen ook belangrijk voor mensen. Zo kun je ze vinden met de typische zonnepaneel-uitstraling: blauw met zilver. Of je kan ze tegenwoordig ook in de full black variant krijgen. Afhankelijk van waar je zelf het meest in geïnteresseerd bent is dit onderscheid vaak makkelijk gemaakt.

Zonnepanelen 400wp garanties

Een ander veelvoorkomend verschil is de garantie die je meekrijgt op het paneel. Vaak variëren deze tussen de 10-25 jaar. Hierbij is het belangrijk om te weten dat dit gaat over de daadwerkelijke productgarantie. Je hebt namelijk ook nog andere garantievormen. Hiervoor geldt het vaak: Hoe langer het garantietermijn, hoe hoger de prijs van de zonnepanelen.

Zonnepanelen 400wp prijs

Last but not least, is een hele belangrijke en vaak doorslaggevende factor: de prijs. Om de prijs van een 400wp zonnepaneel te bepalen is het handig om van tevoren te weten dat deze vaak is opgebouwd uit meerdere componenten.

Ben jij benieuwd welke zonnepanelen voor jouw persoonlijke situatie en voor jouw dak geschikt zijn? Of direct onze bijna 400wp zonnepanelen kopen? Neem dan contact met ons op, of doe de dakscan en laat je door onze adviseurs informeren naar de mogelijkheden. 

zonnepanelen 400wp kopen

Menu