Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Start de gratis dakscan

Hoe vind ik een erkend zonnepanelen installateur?

Wanneer je wilt gaan investeren in zonnepanelen wil je er natuurlijk zorgeloos vanuit kunnen gaan dat jouw installatie ten minste 25 jaar mee gaat. Daarbij zijn er dan talloze verschillende installatiebedrijven die dit graag voor jou willen installeren, maar hoe kun je het kaf van het koren scheiden? Hoe weet je of je te maken hebt met een erkend zonnepanelen installateur? 

Recensies zonnepanelen installateurs

Allereerst is het goed om op internet op zoek te gaan naar verschillende recensies. De ervaringen van anderen kunnen namelijk een goed referentiekader zijn voor hoe het proces mogelijk bij jou thuis zal verlopen. Hierbij is het goed om te letten op de recensies die zo veel mogelijk overeenkomen met jouw situatie. Een goede recensie over een installatie op een plat dak hoeft natuurlijk niet voor jou te gelden als je een zadeldak hebt.

Ook is het goed om te kijken naar de datum waarop de recensie is geplaatst. Is dit nou meer dan 6 maanden geleden? Dan kan er intern in het bedrijf alweer een boel zijn veranderd. Dit kan zowel voor de positieve als negatieve recensies zijn. Natuurlijk moet je dan wel rekening houden met het feit dat een recensie altijd een persoonlijk opvatting in het moment is.

Keurmerken zonnepanelen installateurs

Om vervolgens een stap verder te gaan in de zoektocht naar een erkende zonnepanelen installateur kun je gaan letten op keurmerken. Er zijn namelijk een heleboel keurmerken die installatiebedrijven kunnen bemachtigen. Zo kan dit onder andere betrekking hebben op de kwaliteiten van de installateurs en elektriciens, maar ook op de kwaliteit van de manier van installeren van deze zonnepanelen installateurs.

Garanties zonnepanelen installateurs

Naast keurmerken kun je vervolgens gaan letten op de zonnepanelen garanties. Je zult maar net een rotte appel tussen de gekwalificeerde zonnepanelen bij toeval treffen, dan wil je ervan uit kunnen gaan dat dit hersteld wordt. In dat geval gelden er garanties. Bijna elke fabrikant levert garanties op hun producten.

De duur hiervan kan nog wel verschillen. Daarnaast leveren installatiebedrijven in veel gevallen ook garanties op hun installatie wijze. Hier zou je voor jezelf dus een goede afweging in kunnen maken tussen de zonnepanelen installateurs.

Service van zonnepanelen installateurs

Tot slot kun je nog letten op de algehele service van een zonnepanelen installateur. Zijn ze goed genoeg bereikbaar? Denken ze mee in de mogelijkheden die er op de markt te vinden zijn? Kan je er met al je vragen terecht? Zoals vragen over zonnepanelen subsidies? Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je met de erkende zonnepanelen installateur een langdurige(re) overeenkomst aangaat dan alleen de installatie dag. Dus is de service naderhand ook een belangrijk onderdeel waar je op kunt letten. Kan je er dan ook nog met vragen en/of eventuele klachten terecht? De ene installateur zonnepanelen is de andere installateur zonnepanelen dus zo nog niet.

Wanneer je de bovenstaande punten goed voor jezelf onderzoekt en daarin bepaald wat jij belangrijk vindt dan kun je een goed afgewogen keus gaan maken voor een erkend installateur die bij jou past. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij voor jou kunnen bieden? Doe dan de zonnepanelen dakscan en laat je door één van onze adviseurs informeren over de opties voor jouw dak!

Zonnepanelen installateur

Menu