Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Start de gratis dakscan

Hoe wordt de zonnepanelen opbrengst bepaald?

Zonnepanelen zijn een hele persoonlijke investering. Voor ieder dak en voor ieder persoon is de opbrengst namelijk verschillend en dat moet ook zo zijn. Dit komt doordat zonnepanelen het huishouden moeten voorzien van de benodigde stroom. Om te bepalen wat jouw zonnepanelen opbrengst moet zijn is het dus belangrijk om jouw energieverbruik te weten. In deze blog nemen we je mee in de stappen die belangrijk zijn om jouw energieverbruik voor zonnepanelen kopen in kaart te brengen.

Toekomstig verbruik inschatten

Je kunt natuurlijk niet exact weten hoe de komende jaren het verbruik eruit gaat zien. Wel kun je hier een schatting van maken. Voor deze schatting zijn er een aantal specifieke punten die je op een rijtje kunt zetten voor jezelf. Beginnend met het feit dat zonnepanelen tegenwoordig 25 jaar mee kunnen gaan. Dat is een lange levensduur. Hoe lang denk je dat je in dit huis blijft wonen? Deze ingeschatte tijd is namelijk de tijd die je vooruit moet proberen te kijken.

Laten we er voor dit verhaal vanuit gaan dat je jouw droomhuis hebt gevonden en niet van plan bent nog ergens anders naartoe te gaan. Dus we gaan proberen om zover mogelijk vooruit te kijken. Dan zijn er nu over het algemeen twee dingen die van invloed zijn op het toekomstige verbruik: de samenstelling van het huishouden en de huishoudapparaten.

De samenstelling van het huishouden

Vaak geldt dat een extra persoon in huis meer energieverbruik met zich meebrengt. Andersom is het natuurlijk ook zo dat een persoon minder dan ook minder energieverbruik betekent. Hoe schat je de huishoudsamenstelling in over het grootste gedeelte van deze tijd? Is er misschien nog een kinderwens of vliegen ze juist al bijna uit? Komen er op andere manieren mogelijk nog huisgenoten bij of gaan ze weg?

De huishoudapparaten

Een ander belangrijk onderdeel voor het bepalen van het toekomstige verbruik is kijken naar het gezamenlijke verbruik van de apparatuur in huis. Ben je van plan om de komende jaren grootverbruikers aan te schaffen? Denk bijvoorbeeld aan elektrisch rijden, elektrisch verwarmen, een extra wasmachine of misschien wel een jacuzzi. Om deze te voorzien van voldoende stroom gaat namelijk het historische verbruik niet voldoende zijn als opbrengst.  Dan komt er ook nog eens bij kijken, stel dat je elektrisch wilt gaan verwarmen, dat de isolatie van het huis een rol gaat spelen. Moet dit in de toekomst misschien nog aangepakt worden?

Zo zijn er dus een tal aan factoren die meespelen in de bepaling hoeveel jouw zonnepanelen installatie moet opbrengen. Gelukkig staan onze specialisten voor jou klaar om dit met jou te bespreken om zo tot een heel persoonlijk plan te komen om jou van zonnepanelen te kunnen voorzien. Doe daarom onze dakscan zonnepanelen om te bekijken wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Opbrengst zonnepanelen

Menu