Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Start de gratis dakscan

Checklist installatie zonnepanelen

Checklist installatie

U bent binnenkort eigenaar van een prachtige zonnepaneleninstallatie en een goed voorbereid mens telt voor twee! Middels deze checklist kunt u zichzelf goed voorbereiden en de monteurs vast een handje op weg helpen.

 • Kloppen alle gegevens?
  Kijk de zonnepanelen offerte nogmaals goed door en controleer alle punten. Kloppen de gegevens die op de offerte vermeld staan? Staan de voorwaarden correct aangegeven? Zijn zowel onze adviseurs als de installateurs op de hoogte van eventuele afwijkende situaties?
 • Een geschikte locatie voor de omvormer?
  Als de installateurs langskomen om de installatie uit te voeren bespreken zij bij aankomst altijd eerst het gehele traject met u. Samen met de installateurs kijkt u naar een geschikte plek voor de omvormer, maar het is handig als u voor de installatiedag zelf de ruimte al zo heeft ingericht dat de installateur zich vrij kan bewegen en de omvormer zonder veel moeite kan plaatsen. Het is handig om een plek te kiezen waar u doorgaans niet veel aanwezig bent. Een omvormer zal namelijk nooit helemaal geruisloos opereren en het kán voorkomen dat men hier last van ervaart. Denk bij het kiezen van een plek aan de volgende aspecten: ​​

  • De meest voorkomende locaties zijn de zolder, garage of bijkeuken. Ook kunnen cv- of washok zich goed verlenen voor de locatie.
  • Een goed geventileerde ruimte wordt ten zeerste aangeraden.
  • Houdt rekening met zo’n globale 40 vrije centimeters naast de omvormer. Zo ontstaat er geen onnodige warmteplek en kan de omvormer vrij ‘ademen’.
 • Is het kabeltraject duidelijk?
  Ook het kabeltraject wordt met u doorgenomen. Het is uiteraard wel prettig als er op voorhand duidelijkheid is over eventuele loze leidingen óf een gewenst kabeltraject. Zo kunnen de installateurs direct overwegen of dit ook de beste optie is en u hierover eventueel informeren. De bekabeling van de omvormer naar de meterkast heeft een diameter van 1 tot 1,5 centimeter.
 • De meterkast, is deze in orde?
  Als het goed is heeft u ons al voorzien van eventuele foto’s van de meterkast voor uw zonnepanelen vermogen en verder hoeft u eigenlijk niet zoveel te doen! De omvormer moet worden aangesloten op een vrije groep in de meterkast. Mocht het nou zo zijn dat deze niet aanwezig is op het moment van installeren, dan is dat geen enkel probleem. Onze installateurs plaatsen er kosteloos een in uw meterkast. Indien uw meterkast ongeschikt blijkt te zijn verzoeken wij u vriendelijk om dit eerst aan te pakken – dit valt niet onder het assortiment van Zonduurzaam.
 • Zijn er eventuele reservedakpannen aanwezig?
  Uiteraard gaan onze installateurs dermate nauwkeurig te werk op en rondom het dak, zodat ook de dakpannen de installatie overleven. Toch kan het zo zijn dat er een dakpan kapot gaat of beschadigd raakt. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om enkele dakpannen op reserve te hebben zodat wij dit direct weer voor u kunnen oplossen.
 • Is alles op en rondom de woning toegankelijk?
  Voor een adequate en vlotte afhandeling van de installatie is het natuurlijk van belang dat onze installateurs de ruimte hebben. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om de ruimtes, waar de installateurs hun werkzaamheden verrichten, goed bereikbaar te maken. Denk hierbij niet alleen aan de locaties binnenshuis, maar ook aan de omgeving rondom de woning!

Is alles naar wens en bent u tevreden?

Hartstikke fijn om te horen! Dat is één van de kernprincipes waar wij bij Zonduurzaam naar streven. Een duurzamere wereld, één tevreden klant per keer.

Eventuele vragen, opmerkingen of zelfs verbeterpuntjes?

Laat dit alstublieft weten. Wij van Zonduurzaam staan voor u klaar.

Neem contact met ons op.

Direct contact

Heb je een vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan je graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Menu