Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Ontdek wat je kunt verdienen

Aansluiten zonnepanelen, hoe werkt het?

Aansluiten zonnepanelen, hoe werkt het?

Het aanschaffen van een zonnepaneleninstallatie is de eerste stap in de juiste richting, maar het geheel moet natuurlijk nog wel werkend op uw woning komen te liggen alvorens u kunt gaan profiteren van de gratis zonne-energie!

Op de dag van de installatie zelf nemen de installateurs alvorens zij overgaan tot plaatsen altijd het gehele installatieproces met u door, evenals het kabeltraject van zonnepaneel naar omvormer en van omvormer naar meterkast. Zo komt u achteraf niet voor eventuele vragen te staan en kunnen beide partijen met een gerust hart aan de slag. In een kort stappenplan leggen we uit hoe een installatie in zijn werk gaat:

  1. Installeren van de zonnepanelen op het gewenste dak.
    Nadat de installateurs het installatieproces met u hebben doorgenomen en al het apparatuur hebben klaargezet kunnen zij in principe beginnen met het installeren van de zonnepanelen op de woning. Bij het plaatsen van zonnepanelen op een schuin pannendak gebruiken de installateurs haken die onder dakpannen geplaatst worden. Op deze haken wordt dan een rails gemonteerd, zodat de zonnepanelen als het ware ‘op’ de rails geschoven kunnen worden en daarna worden vastgeklikt. Hierdoor liggen de zonnepanelen boven het pannendak, maar steunen ze er niet op! Op platte daken maken onze monteurs gebruik van een constructie waar de zonnepanelen als het ware ‘in’ worden geplaatst. Dit, zodat de zonnepanelen in een hellingshoek van 13 graden komen te liggen om zo een maximaal rendement te behalen. De constructie wordt niet vastgeschroefd in het dak omdat hierdoor lekkages kunnen ontstaan, maar zij wordt verzwaard met ballast om er zo voor de zorgen dat de panelen goed blijven liggen.
  2. Het installeren van de omvormer.
    De zonnepanelen gaan niet veel opbrengst genereren als het hart van de installatie, de omvormer, niet geplaatst is. De omvormer wordt doorgaans opgehangen aan een muur in de woning en komt vaak te hangen in een was- of bergruimte, cv-ruimte en in sommige gevallen in de meterkast. Zo zit de omvormer namelijk niemand in de weg! Een kabeltraject wordt aangelegd van de zonnepanelen naar de omvormer en vanuit de omvormer wordt er weer een kabeltraject, doorgaans met het gebruik van loze leidingen, naar de meterkast. Voor uw veiligheid worden de meeste zonnepaneleninstallaties aangesloten op een vrije groep in de meterkast. Als deze niet aanwezig is dan wordt er kosteloos een groep bijgeplaatst.
  3. Algehele controle van de installatie.
    Een zonnepaneleninstallatie werkt natuurlijk op zonnelicht en begint dan ook pas te werken als alle stekkertjes goed zijn aangesloten en er zonlicht op de panelen valt. Om u ervan te verzekeren dat een installatie naar behoren werkt controleren de monteurs samen met u of er energie wordt opgewekt!

Als de installatie is afgerond kunt u profiteren van gratis energie. Het correct aansluiten en plaatsen van zonnepanelen is minstens net zo belangrijk als het selecteren van de juiste producten. Zonduurzaam werkt daarom enkel met gespecialiseerde en goed opgeleide installateurs die dit werk al meer dan 8 jaar doen. Zij beschikken dus over de juiste ervaringen en hebben de juiste certificaten.

Heeft u vragen over het installatieproces of over onze monteurs?

De adviseurs van Zonduurzaam staan voor u klaar!

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact

Heb je een vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan je graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Menu