Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Start de gratis dakscan

1KOMMA5° opent R&D-centrum in Berlijn

  • 1KOMMA5° creëert 200 banen op de nieuwe locatie.
  • Ontwikkelaars werken in het TechLab aan het “Heartbeat” energieplatform en op AI gebaseerde toepassingen om economische efficiëntie te optimaliseren.
  • Met CEO Philipp Schröder hebben MP Thomas Heilmann (CDU, Climate Union) en District Burgemeester Martin Hikel (SPD) de site in Berlijn geopend.

 

BERLIJN, Duitsland, 13 mei 2024 – 1KOMMA5°, Europa’s toonaangevende cleantech-startup voor CO2-neutrale energieopwekking, warmte en mobiliteit, opent een nieuw onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D) in Berlijn. Met het nieuwe ontwikkelingscentrum creëert 1KOMMA5° 200 hoogwaardige banen in de hoofdstad. Het in Hamburg gevestigde bedrijf heeft ook aangekondigd dat het zijn huidige personeelsbestand van 2000 medewerkers tegen 2025 wil verhogen tot een totaal van 3000.

“Met zijn combinatie van product- en softwareontwikkeling is het R&D-centrum uniek voor de energiesector. De nieuwe locatie stelt ons in staat onze technologische voorsprong verder uit te breiden. Tegelijkertijd leggen we hier de basis zodat ons energieplatform Heartbeat het centrale handelsplatform wordt voor miljoenen klanten,” zegt Philipp Schröder, medeoprichter en CEO van 1KOMMA5°.

Thomas Heilmann zei tijdens de openingsceremonie: “1KOMMA5° zet de norm in de creatie van flexibele, gedecentraliseerde systemen zoals warmtepompen en elektrische auto’s en toont aan dat een verbonden en intelligente energietransitie goedkoper kan zijn voor iedereen. Tegelijkertijd bewijst 1KOMMA5° hoe bedrijven ondanks crises niet alleen nieuwe hoogwaardige banen kunnen creëren, maar ook internationaal succesvol kunnen zijn.”

1KOMMA5° is momenteel actief in zeven landen en exploiteert het Heartbeat-platform al in Zweden en Denemarken naast Duitsland. In de nabije toekomst introduceert 1KOMMA5° Heartbeat voor de Nederlandse markt. 

Barbara Wittenberg, CTO van 1KOMMA5°, voegt toe: “We maken de overgang van een zonne-start-up naar het toonaangevende energieplatform voor CO2-neutrale energieopwekking, warmte en mobiliteit. Met de nieuwe locatie, inclusief testlaboratoria, zijn we ideaal gepositioneerd voor deze complexe omgeving om continu onze bestaande producten te optimaliseren en uiteindelijk onze klanten altijd de goedkoopste en schoonste elektriciteit te kunnen bieden.”

Thomas Heilmann, lid van de Duitse Bondsdag en voorzitter van de Climate Union (CDU), en Martin Hikel, districtburgemeester van Berlijn Neukölln (SPD), waren namens de Duitse overheid aanwezig bij de officiële inauguratie. 

Einde –

Over 1KOMMA5°

1KOMMA5° is de aanbieder van het “Heartbeat” energie softwareplatform en creëert een virtuele energiecentrale die de fotovoltaïsche panelen, elektriciteitsopslag, warmtepompen en laadpunten van klanten bundelt en verbindt met de energiemarkten om de winstgevendheid van verbonden energiesystemen te vergroten. Het bedrijf biedt klanten ook een one-stop-shop voor de aankoop en installatie van individuele en intelligente energiesysteemoplossingen. Om de internationale groei te versnellen, verwerft de cleantech-startup toonaangevende bedrijven in de elektrische sector met een bijzondere focus op fotovoltaïsche systemen, laadinfrastructuur en warmtepompen, en biedt op zijn beurt de ondernemers het gebruik van zijn eigen softwareoplossingen, gecentraliseerde diensten, gebundelde inkoop, groeikapitaal en een omgekeerd aandelenbelang in 1KOMMA5° Holding. Het doel is om een Europees marktleidend hardware- en softwareplatform te ontwikkelen dat in staat is om jaarlijks 500.000 gebouwen om te zetten naar klimaatneutrale energieopwekking, warmte en mobiliteit. Momenteel opereert 1KOMMA5° meer dan 75 locaties met ongeveer 2000 medewerkers in Duitsland, Zweden, Finland, Denemarken, Spanje, Nederland en Australië.

1KOMMA5º opent R&D centrum Berlijn

Menu