Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Wouter

5/5

“De installatie ging verrassend hard. Ze waren hier om 8 uur en om 12 uur namen ze alweer afscheid”

“We zijn heel blij dat we dit nu gedaan hebben met die zonnepanelen, maar meer hoeft nu niet. Overal komt een einde aan, maar we zijn wel dik tevreden met alles!” 

Over Wouter

Bij binnenkomst ontvangt hondje Molly en eigenaar Wouter ons erg vrolijk. Wouter woont al sinds 2019 in het huis samen met zijn vrouw en (bijna) drie kinderen. De derde is onderweg en kan elk moment aantreden. 

Wanneer hem wordt gevraagd waarom hij zonnepanelen heeft genomen, pauzeert Wouter even om na te denken. ‘Nu moet ik natuurlijk een verhaal vertellen over het milieu, maar eigenlijk heb ik het gewoon gedaan voor de financiële prikkel’ verklaart Wouter. 

‘In 2019 hebben we het huis gekocht. Het was een ex-huurhuis en er moest van alles gebeuren. Het huis was echt uitgewoond en uitgeleefd. We hebben er heel veel aan verbouwd,’ zegt hij trots.

 

Slinger 'it's a boy'

Een huis vol

‘We hebben 6 maanden lopen verbouwen totdat ons eerste zoontje arriveerde. Toen gingen we van het ene project naar de andere, en nu komt de derde er alweer aan. 3 jongens in totaal.’ Maar daarmee is de kous nog niet af. 
‘Later hebben we nog een warmtepomp en zelfs een warmtepomp voor het zwembad aangeschaft. Dat slaat natuurlijk nergens op, maar het water is wel lekker 32 graden.’ zegt Wouter lachend.

‘Het is een gezellige boel in huis en de jongens zijn echte mama kindjes. Maar dat zijn jongetjes over het algemeen,’ verklaart Wouter overtuigt. 
‘Maar voor het voetballen komt papa ook aan bod.’ 

Het is een gezellig huis vol. 
‘We zitten soms wel eens te kijken naar een ander huis. Maar of we daar meer slaapkamers van gaan krijgen, denken we niet. De twee oudsten slapen samen en boven hebben we een mooie speelzolder waar ook een airco hangt. Maar die hoeft niet meer zo hard te blazen sinds we zonnepanelen hebben. De zonnepanelen vangen al erg veel warmte op,’ legt hij enigzins dankbaar uit. ‘We werken af en toe ook vanuit huis, dus dan is dat een fijne bijkomstigheid van de zonnepanelen.’ 

De installatiedag

De dag van installatie liep gesmeerd. ‘De installateurs Koen en Gerrit hebben goed werk verricht. Het was wel een regenachtige dag maar de mannen hebben hard gewerkt. Al vond ik het nog wel een beetje spannend. De dakpannen waren wat gladder door de regen, dus ik was blij dat ze een steiger hadden neergezet.’ legt Wouter ons uit over zijn eerste indruk van de installatie. 

‘De elektromonteur zei al dat hij al een aantal andere huizen in deze straat had voorzien van zonnepanelen. Dat vond ik wel grappig om te horen. Er zijn dus meer buren met dezelfde gedachte geweest,’ zegt Wouter met een glimlach. 

‘De installatie zelf ging verrassend hard. Ze waren hier om 8 uur en om 12 uur namen ze alweer afscheid.’ vervolgt Wouter zijn verhaal. De 11 panelen waren in zijn ogen zo gelegd. ‘Dat zo’n installatie zo snel ging had ik niet verwacht. Ik ben helemaal tevreden en nu draaien de warmtepomp en de airco en alle andere apparaten nu mooi op eigen opgewekte stroom.’ 

Wil je ook verdienen met zonnepanelen?

Doe de gratis dakscan en ontvang:

Menu