Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

klantcase

Michael

“De doorslag voor de keus van zonnepanelen was echt duurzaamheid. Het gevoel bij jullie heeft hierin de doorslag gegeven!” – Michael, Deventer

5/5

Over de installatie van Michael

10x

Canadian Solar

3600

Wattpiek

Over Michael

“Ik heb er wel eens eerder naar gekeken, maar ik heb heel lang getwijfeld.” Zo begint Michael zijn verhaal. Michael werk nu 24 jaar als piloot bij KLM. “Ik verstook genoeg kerosine dus ik kan wel wat voor het milieu doen. Ik probeer altijd zo zuinig mogelijk te vliegen.” Geeft Michael aan. “Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk om op tijd te vertrekken, want dan kan je langzamer vliegen. Je bespaart daarmee veel brandstof! 

Hoe eerder je weg kan, des te langzamer je kan vliegen. Om je hierbij een idee te geven: als wij harder willen vliegen kunnen we 2 of 3 minuten winnen, maar dat kost dan iets 600-700 kilo aan brandstof. Als we dus iets eerder kunnen vertrekken dan kunnen we dit juist besparen. Dat is dan wel belangrijk” 

Helaas is dit in de realiteit alleen niet altijd mogelijk. “Eigenlijk is de aankomst op Schiphol heel belangrijk. Als je vertrekt begint het al, want je moet ook op tijd terug komen. Zoveel marge heb je niet. Vaak heb je drie kwartier: de passagiers moeten eruit, schoonmaak, tanken en dan moeten de nieuwe passagiers er weer in en moet je weg.”

KarinLubbers-52
KarinLubbers-60

De installatie

De dag van de installatie verliep prima volgens Michael. “Het was heel warm die dag. Een dikke dertig was het. Dus ze vroegen of ze misschien iets eerder konden komen. Ze waren hier rond een uur of zeven denk ik? Ze gingen heel goed aan de slag en waren net na de middag klaar!”

Inmiddels maakt Michael volop gebruik van de energie van de zonnepanelen. “Ik heb het gasfornuis verandert naar een inductie kookplaat, dus ik kook op de zon. Dat is het echt heel fijn. Ik heb ook een sauna gebouwd hier boven.”

Twijfels

Toch was Michael niet meteen zeker van een investering in zonnepanelen. “Ik had iets van vier offertes opgevraagd, maar toen was ik nog steeds niet overtuigd. Ik heb toen al mijn twijfels uitgesproken aan de telefoon met een medewerker van Zonduurzaam.” 

Na lang wikken en wegen heeft Michael dan toch de keus gemaakt. “Ten eerste twijfelde ik nog over de kosten. Klopt die berekeningen van de terugverdientijd wel helemaal? Ik denk dat dit misschien wat optimistisch is, maar dat zullen we over 5,7 jaar wel zien.” grapt Michael. “Het blijft alsnog wel een forse aanschaf wat je zo even moet neerleggen. Als je dat geld zou beleggen en dat met winst meeneemt dan wordt het natuurlijk allemaal weer anders. 

Kijk, en stel dat er iets kapot gaat over 10-15 jaar, wie zegt mij dan dat Zonduurzaam nog bestaat? Waar kan ik dan terecht?” Uiteindelijk geeft Michael aan dat de twijfels weg waren. “De doorslag voor de keus van zonnepanelen was echt duurzaamheid. Het gevoel bij jullie heeft hierin uiteindelijk de doorslag gegeven!”

KarinLubbers-53
Bennyzonduuraam

Wil jij ook advies over zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend om advies van onze experts door de de dakscan in te vullen via onderstaande button.