Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

klantcase

Menno

“De installatie was prima. Ik heb er niks op aan te merken. Ik ben gewoon binnen gaan zitten, totdat een vriend van mij even langs kwam. We zijn toen even buiten gaan kijken.” – Menno, Deventer

5/5

Over de installatie van Menno:

8x

Canadian Solar

2480

Wattpiek

Over Menno

“Ik woon nu twee jaar in dit huis. Ik heb het een beetje opgeknapt, laten isoleren en nu ook zonnepanelen laten plaatsen.” geeft Menno trots aan. “Het is niet het mooiste wat er is, maar het is gewoon heel makkelijk en praktisch.”

De zoektocht van Menno begon online. “Ik heb eerst een paar aanvragen gedaan via het internet. Zonduurzaam kwam toen met een prijs die anderen mij niet konden bieden. Dus ja, toen was de keus snel gemaakt!” Ik wilde graag zonnepanelen hebben, omdat ik een jacuzzi had gekocht. Dat ding gebruikt heel veel stroom. Eerder zou ik die jacuzzi ook echt niet aan laten staan, maar ik maak me qua stroomverbruik nu nergens meer druk om.” 

KarinLubbers-123
klantcase

De installatiedag

“De installatie was prima. Ik heb er niks op aan te merken. Ik ben gewoon binnen gaan zitten, totdat een vriend van mij even langs kwam. We zijn toen even buiten gaan kijken. Die mannen hebben gewoon hun ding gedaan. Ik heb er weinig last van gehad. Ik heb nu acht panelen op het dak. Op dit moment wekken ze meer op dan dat ik verbruik! Ik weet natuurlijk nog niet wat dat aan het eind van het jaar is, maar nu zit ik er nog boven.” Vertelt Menno enthousiast.  

Menno is goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de zonnepanelen markt. “Ik hoorde dat ze in België al waren begonnen met accu’s. Dat zou ik uiteindelijk ook wel graag willen. Zo kan ik de energie die ik opwek direct opslaan. Dat is vooral handig als het salderen enzo er straks allemaal afgaat, zo houd ik het dan rendabel!” Voor nu laat Menno het nog even voor wat het is. “Een kameraad wilde er nu al mee bezig, maar ik zei: Je bent knettergek man, daar betaal je nu nog pokke veel geld voor. Over een paar jaar wordt dat vanzelf minder, zodra die regeling wordt afgebouwd. Het is nu nog echt veel te vroeg daarvoor. Eerst maar even afwachten.” 

Hobbies

Al is het bij Menno niet echt afwachten te noemen. “Ik ben erg spontaan. Ik houd erg van gezelligheid en ga graag mee in de dingen die op me afkomen. Ik ben dus niet zo van het plannen.” Al wordt daar wel een uitzondering op gemaakt. “Ik ga graag naar de voetbal toe. Daar maak ik wel tijd voor, al ben ik niet zo’n supporter die gaat huilen als ze verliezen ofzo.” zegt Menno lachend.

“Ik zou het misschien ook nog wel interessant vinden om een nieuw huis te kopen later. Ik weet dat het nu niet verstandig is, maar als ik nu rond kijk in dit huis dan weet ik niks meer te doen. Ik zou graag gewoon bezig blijven.” 

KarinLubbers-120
Bennyzonduuraam

Wil jij ook advies over zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend om advies van onze experts door de de dakscan in te vullen via onderstaande button.