Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

klantcase

Henk & Joke

Vooral als je kijkt wat je nu voor stroom betaalt, dat wordt straks alleen nog maar gekker denk ik! Als je de centen en de mogelijkheden ervoor hebt, dan zou ik het gewoon doen.” – Henk, Vroomshoop

5/5

Over de installatie van Henk & Joke

13x

Canadian Solar

4680

Wattpiek

Over Henk & Joke

Begin dit jaar werd de droom van Henk (72) en Joke (72) eindelijk waarheid. “Dit was de derde keer dat we ermee bezig waren om deze woning te kopen en nu hebben we hem gekocht.” Aldus Henk. Vervolgens springt Joke in op het verhaal: “Ik ben hier geboren. We hebben tussentijds wel ergens anders gewoond, maar we zijn weer terug op het oude nest. Dit was eerst een huurwoning en we hebben dit in februari dit jaar gekocht. De grond was al wel van onszelf, maar de woning was nog van de stichting.”

KarinLubbers-77
KarinLubbers-74

Ouderlijk huis

Henk en Joke wonen sinds 1990 in het ouderlijk huis van Joke. “We wonen hier alweer dertig jaar denk ik, of niet Henk? Mijn vader woonde hier nog en daar zijn we in de jaren ‘90 bij ingetrokken. Hij is in 2003 overleden en toen hebben wij de huur overgenomen en zodoende hebben we het nu kunnen kopen. Het huis komt al uit ‘48, dus kun je nagaan!” 

Henk kijkt ondertussen trots om zich heen. “We zijn nu een beetje aan het opknappen. We doen nu dingen die we normaal niet zouden doen, waaronder die zonnepanelen op het dak. We willen graag zelfvoorzienend zijn. Ik zit voor de toekomst ook nog wel te denken aan een zonneboiler ofzo, dan zijn we ook helemaal van het gas af.” Joke vult hierbij Henk nog aan: “Als het kon dan hadden we ook een windmolen in het land laten zetten, doen jullie daar ook aan? Ik vind die dingen echt prachtig!”

Pensioen

Henk heeft altijd gewerkt in een veevoederbedrijf. “Ik heb daar veel fusies meegemaakt. Tot de laatste fusie kwam, toen was het genoeg. Daarna heb ik niks meer gedaan” Henk en Joke zitten daarentegen niet stil. “We hebben de hele dag hobby’s met z’n tweeën!” zegt Joke enthousiast. Henk had voorheen postduiven, maar tegenwoordig maakt hij muziek. “Ik geef les met de harmonica en we hebben een groepje waarmee we muziek maken bij verzorgingstehuizen. Zo’n 70 of 80 keer in het jaar. Die mensen daar vinden het echt prachtig.” Helaas hebben de maatregelen omtrent Corona wat roet in het eten gegooid voor Henk en zijn groepje. “Ik denk dat we sinds die tijd nog maar twee keer gespeeld hebben. In twee jaar tijd…” 

KarinLubbers-70
KarinLubbers-80

De installatie dag

“De installatie verliep perfect. Er kwam twee mannen vanuit Meppel, die kant? Het was toevallig net als nu erg slecht weer met regen. Ze hadden de hele ochtend hard doorgewerkt zonder te stoppen. Het was echt goed geregeld. Dat kan ik niet anders zeggen. Ik heb er nu dertien zonnepanelen op liggen. ” Aldus Henk. “Dit is nog een meter van 1960 en hij loopt nu echt heel hard terug, dat is mooi om te zien!” Waarop Joke direct antwoord: “Ik zeg soms tegen Henk dat hij maar een stoel voor de meterkast moet zetten, zodat hij de hele dag kan blijven kijken. Ik heb er zelf niks mee, maar Henk gaat geregeld even kijken.” 

Zelfvoorzienend zijn

Joke geeft aan dat ze eerst wel wat bedenkingen had bij het plan van Henk om zonnepanelen aan te schaffen. “Dat zag ik niet zo zitten, je moet nu wel eerst weer die centen uit de zonnepanelen krijgen. We zijn al wel op leeftijd dus ik hoop dat we dat nog meemaken.” Henk haakt direct in op het verhaal van Joke. “Ja maargoed, op de bank krijg je er ook niks voor. Ik vind het ook jammer om al die centen naar de energiemaatschappij te brengen. Vooral als je kijkt wat je nu voor stroom betaalt, dat wordt straks alleen nog maar gekker denk ik! Als je de centen en de mogelijkheden ervoor hebt, dat zou ik het gewoon doen.”

KarinLubbers-72

Wil jij ook advies over zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend om advies van onze experts door de de dakscan in te vullen via onderstaande button.