Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

klantcase

Harry & Ans

“We zijn heel blij dat we dit nu gedaan hebben met die zonnepanelen, maar meer hoeft nu niet. Overal komt een einde aan, maar we zijn wel dik tevreden met alles!” – Ans (79), Losser

5/5

Over de installatie van Harry & Ans

6x

Zwarte panelen

2190

Wattpiek

Over Harry en Ans

“Wij hebben altijd samen in dit huis gewoond. Al 52 jaar.” Zo beginnen Harry (81) en Ans (79) hun verhaal. “We hebben nu ons huis verkocht en dat hebben we verkocht aan onze zoon. Zo houdt het waarde voor hem en blijft het bij ons in de familie.”

“Onze zoon Sander regelt gewoon heel veel voor ons.” Vervolgt Ans hun verhaal. “Hij is gewoon echt een fantastisch iemand. We hebben ook nog een dochter die is deze week 49 jaar geworden, maar zij is verstandelijk gehandicapt. Sander is nu ook mentor van haar. Hij heeft alles verder voor ons geregeld. Die pakt wel door! Onze dochter vindt het ook schitterend als er ergens zonnepanelen op het dak liggen. Ze zegt dan: “Oh kijk mam! Kijk! Zonnepanelen!” Ze weet ongeveer wat het is, maar niet helemaal. Ze weet dat het iets goeds is.”

KarinLubbers-100
KarinLubbers-104

Aanleiding

Onlangs hebben Harry en Ans zes zonnepanelen op hun dak laten plaatsen. “Dat duurzame vonden we altijd wel leuk, maar als we het huis niet aan onze zoon verkocht hadden, zouden we het denk ik niet meer gedaan hebben op onze leeftijd.” Schat Ans zo in. “Alles is voor ons geregeld door hem, maar het gaat allemaal wel in overleg hoor! Ik had zelf namelijk nog wel één ding, heel onnozel hoor, maar ik vind die zonnepanelen met die strepen niet wat. Dat hebben ze verderop in de straat namelijk. Die vind ik echt niet mooi. Deze zonnepanelen vallen hier nu bijna niet op! Al hadden die witte hoekjes van mij ook nog wel zwart gemogen.” 

“Omdat wij nu wat meer speling hadden door de verkoop van het huis, vond ik het wel leuk om het geld hieraan te besteden. Als je hieraan mee kunt doen, dan moet je eigenlijk ook gewoon!” Zegt Ans overtuigend. Mijn zus heeft ook pas zonnepanelen laten plaatsen! Zij wilden het ook echt doen voor het milieu en die zijn net zo oud als wij. Ik geloof dat dat nou toch wel echt mee gaat spelen met onze generatie. Zo kan je toch nog iets doen voor diegenen die na ons komen.”

Hobbies

“Wij vervelen ons niet. Al snapt onze zoon dat niet altijd.” Grapt Ans. Harry haakt in op dit verhaal: “Ik heb in 2014 een beroerte gehad en toen is alles wat minder geworden, maar vakantie, camping, alles hebben we nog wel!” Ans vult Harry hierbij aan: “Sander heeft ons nog met zijn vriendin naar de Moezel gebracht. Daar zijn we 35 jaar lang met de caravan geweest. Ik vind Harry nu gewoon te oud om te rijden en het spul daar op te bouwen. 

Onze kleindochter had toen tegen Sander gezegd: “Papa, opa en oma hebben vorig jaar door die corona helemaal geen afscheid kunnen nemen van de Moezel. Ik vind dat jullie hun wel daarheen kunnen brengen.” Dat is toen gebeurd!” Helaas was dit afscheid niet zoals Harry en Ans het gehoopt hadden. “Er was daar een overstroming, waardoor letterlijk alles in het water viel. Iedereen moest weg. Het was heel erg om te zien, echt vreselijk! Toen hadden we ook zoiets van; het hoeft niet meer. We blijven wel met de caravan weg gaan, maar dan gewoon in Nederland of net in Duitsland.”

KarinLubbers-101
Wanneer meterkast vervangen

De installatie dag

“Het is echt heel netjes gedaan. Keurig! Leuke knapen ook. Ze hadden nog een cola gedaan want het was heel warm geloof ik.” Ans kijkt ondertussen vragend naar Harry. “Ja toch?” Vervolgens begint ze te lachen. “Hij is nog niet helemaal wakker geloof ik!” 

“De app ken ik nu wel!” Vervolgt ze haar verhaal. “Ik vind het gewoon een sport nu. Ik kijk echt iedere dag op dat ding. Zelfs op vakantie nog kan ik zien wat we hier verdoen. Wij gebruiken namelijk niet heel veel elektriciteit. We hebben geen vaatwasser of droger. Dat willen we ook niet, want dat hebben we niet nodig.” Ondertussen wijst ze naar Harry. “Hij is de droger!” Harry vult Ans nog lachend aan: “De vaatwasser ben ik ook!” 

“We zijn heel blij dat we dit nu gedaan hebben met die zonnepanelen, maar meer hoeft nu niet. Overal komt een einde aan, maar we zijn wel dik tevreden met alles!”

Wil jij ook advies over zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend om advies van onze experts door de de dakscan in te vullen via onderstaande button.