Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Stap 1
Stap 2

Ik wil weten:

Welke soort zonnepanelen zijn er?

Doe de zonnepanelencheck en ontvang:

Doe de gratis dakscan:

Binnen 1 minuut geregeld

100.000+ anderen ging jou al voor

Persoonlijk contact

De jungle van zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen maar raak je verdwaald in de jungle van verschillende soorten zonnepanelen? Dat begrijpen wij maar al te goed. Wij hebben speciaal voor jou de verschillende soorten zonnepanelen op een rij gezet om voor jou direct inzichtelijk te maken welke types er zijn, en wat de voor- en nadelen hier van zijn.

Ontdek de verschillen

Polykristallijn

Polykristallijn zonnepanelen worden gemaakt van meerdere kristallen silicium die samen zijn gegoten en heeft een blauwe tint.

Monokristallijn

Monokristallijn zonnepanelen worden gemaakt van één enkel kristal silicium. Het kristal wordt uit een groot blok silicium gesneden.

Amorf

In tegenstelling tot monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen, maken amorfe zonnepanelen geen gebruik van een kristallijn siliciumstructuur.

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

Monokristallijn zonnepanelen

De monokristallijne zonnepanelen stralen klasse uit met hun strakke, diepzwarte design. Waardoor ze vaak de eerste keuze zijn voor mensen om aan te schaffen. Het past namelijk beter bij het aanzicht dan de blauwachtige polykristallijn zonnepanelen.

Met slechts één kristal per cel zijn monokristallijne zonnepanelen heel efficiënt. Ze halen het hoogste rendement uit elke zonnestraal, waardoor je meer energie opwekt. Waarom genoegen nemen met minder?

De prijs-kwaliteitsverhouding van monokristallijne zonnepanelen is ongeëvenaard. Kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Investeer in de toekomst van energieopwekking zonder je portemonnee te plunderen.

Polykristallijn

Polykristallijn zonnepanelen

In tegenstelling tot hun monokristallijne tegenhangers bevatten polykristallijne zonnepanelen meerdere kristallen. Op het eerste gezicht kan een polykristallijne zonnecel worden vergeleken met een gebroken schervenpatroon. Je kunt deze panelen vaak herkennen aan de blauwachtige kleur. Dit type paneel is gunstig geprijsd maar biedt vaak een lager rendement dan monokristallijn zonnepanelen doordat ze minder goed presteren bij hoge temperaturen.

Amorf silicium zonnepanelen

Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen en zijn daarom erg buigzaam. Vanuit een rendement perspectief gezien zijn amorfe zonnepanelen het minst geschikt voor op een woning. Ze zijn wel een stuk goedkoper, maar worden eigenlijk alleen maar gebruikt op bussen, boten en soms auto’s.

Welke zonnepanelen passen bij jou?

Aangezien amorf zonnepanelen niet gebruikelijk zijn op een woning, houden we het bij de twee verschillende soorten zonnepanelen. In de tabel hebben we de twee zonnepaneel soorten tegenover elkaar gezet en alles in vergelijking genomen.

Maak slimme keuzes voor de toekomst met Zonduurzaam! Ontdek waarom zonnepanelen de ultieme energieoplossing zijn. Ongeëvenaarde efficiëntie, decennialange duurzaamheid en hoge rendementspercentages, dat is wat je kunt verwachten. Met onze expertise en hoge tevredenheidsscore zijn wij de betrouwbare partij voor jou.

Benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen gaan besparen? Wij helpen je graag om dit inzichtelijk te maken. We zijn benieuwd naar jouw wensen en naar de mogelijkheden die jouw dak jou te bieden heeft. Probeer daarom onze dakscan en kom in contact met onze experts.

Ontvang een persoonlijk dakplan

Binnen 60 seconden geregeld

Onze adviseurs gaan direct aan de slag met jouw dakplan. We kijken naar de beste optie voor jouw dak.

Adviesgesprek

Onze adviseurs nemen persoonlijk contact met je op om het vrijblijvende dakplan samen door te nemen.

Klantbeoordelingen

9,2/10

588 beoordelingen
10
Fantastisch
Remco, Luttelgeest
10
Professioneel en efficient installatie process
Rob Van der zwan, Hazerswoude rijndijk
10
Correct bedrijf.
Jan, Staphorst
Alle 332 beoordelingen
Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

- -

Menu