Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Stap 1
Stap 2

[urlparam param="keyword" default="Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?" /]

Doe de dakscan en ontvang:

Doe de gratis dakscan:

Binnen 1 minuut geregeld

100.000+ anderen ging jou al voor

Ik wil weten:
Stap 1
Stap 2
Stap 3

Wat zonnepanelen kosten voor mijn huis

Doe de gratis dakscan:

100.000+ anderen gingen jou al voor

Waar moet ik naar kijken?

Wanneer je overweegt om een zonnepanelen installatie aan te schaffen, is natuurlijk één van de eerste dingen die je wilt weten; hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Je kan natuurlijk niet zo even je eigen dak opgaan met een meetlint om te meten hoeveel panelen er op gaan passen, elk type zonnepaneel heeft immers een andere afmeting. Tevens gaan er veel meer factoren gemoeid bij het bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Benieuwd welke factoren dit zijn?

afmetingen zonnepaneel

Belangrijke keuzes bij het type panelen

Huidig energieverbruik

Je huidige verbruik speelt een belangrijke rol, het is nu namelijk niet handig om daar ver boven te zitten.

Toekomstig energieverbruik

Verwacht je een gezinsuitbreiding, of gaan jullie eindelijke die elektrische auto kopen?

Mogelijkheden dak

Er passen niet oneindig veel panelen op je dak. Dit is een belangrijke factor om mee te nemen.

Opbrengst zonnepanelen per maand

Huidig energieverbruik

In een ideale situatie zouden zonnepanelen net zoveel opwekken als jij verbruikt. Stel je hebt een huishouden van 4 personen en beschikt over een vrijstaande woning. Dan is jouw energieverbruik gemiddeld tussen de 3800 tot 4500 kWh per jaar. Als voorbeeld pakken we een leverancier die 430 Wattpiek zonnepanelen aanbiedt. Je zou met deze zonnepanelen tussen de 9 en 11 panelen nodig om jouw stroomverbruik te evenaren. Na het kijken naar jouw huidige verbruik kijken we ook naar jouw toekomstige energieverbruik, maar waarom?

Toekomstig energieverbruik

Naast jouw huidige energieverbruik is ook jouw toekomstige energieverbruik van belang. Stel jezelf eens de volgende twee vragen af: 

  • Ga ik later meer energie verbruiken? Bijvoorbeeld door elektrisch te rijden of de aanschaf van een elektrisch kooktoestel of jacuzzi. 
  • Gaat er iemand het huis uit of komt er gezinsuitbreiding? 

Dit zijn vragen waar je misschien nog geen rekening mee had gehouden, maar welke wel van invloed zijn op jouw energie verbruik. Wanneer je een elektrische auto met laadpaal aanschaft, zou dit betekenen dat je meer stroom gaat gebruiken en dus meer zonnepanelen nodig hebt. Stel iemand gaat het huis uit, dan ga je minder stroom verbruiken en heb je dus minder zonnepanelen nodig. 

Afbouw salderingsregeling en aantal panelen

Het nieuws is er duidelijk over: de knoop is nog niet doorgehakt als het gaat over de afbouw van de salderingsregeling. We kunnen nu dus nog steeds genieten van 100% salderen de komende jaren. Mocht de regeling toch over enkele jaren worden afgebouwd dan kan het handig zijn om goed na te denken over het aantal panelen dat je op je dak wilt plaatsen. Naast het salderen profiteer je ook van de zogenoemde terugleververgoeding.

Bij alle stroom die je aan het net levert die je zelf niet gebruikt, krijg je een terugleververgoeding. Je verdient dus op de teveel opgewekte energie. Met de afbouw van de salderingsregeling wil de overheid een vaste terugleververgoeding in de wet vastleggen. Dit is natuurlijk voor zonnepanelen eigenaren heel gunstig. Heb je al een idee (gezien deze nieuwe situatie) of je meer of minder panelen zou willen? 

 

  •  

Weten hoeveel zonnepanelen in jouw situatie het beste zijn?

Dakcheck zonnepanelen zonder logo

Ontdek het perfecte aantal zonnepanelen voor jouw dak

Je hebt gelezen dat er meerdere factoren gemoeid gaan bij de berekening van de juiste hoeveelheid zonnepanelen. Maar niet alleen deze factoren zijn van belang. Ook factoren zoals het type dak, dak oriëntatie, hellingshoek en schaduwspel zijn belangrijk. En laten we jouw persoonlijke wensen niet vergeten, die zijn net zo belangrijk.

Heb je al een idee hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Wij helpen je graag om dit duidelijk te krijgen. We willen jouw wensen begrijpen en de mogelijkheden van jouw dak verkennen. Wil je weten hoeveel zonnepanelen het beste bij jouw situatie passen? Ontdek het nu met onze dakscan en kom in contact met onze experts.

Wil jij ook advies over zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend om advies van onze experts door de de dakscan in te vullen via onderstaande button.

Menu