Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

1K5_Logo_Zonduurzaam_co-op_RGB_typeface_white

Zonnepanelen

Stap 1
Stap 2

Ik wil weten:

Wat de beste zonnepanelen zijn voor mijn woning

Doe de zonnepanelencheck en ontvang:

Doe de gratis dakscan:

Binnen 1 minuut geregeld

100.000+ anderen ging jou al voor

Ik wil weten:
Stap 1
Stap 2
Stap 3

Wat de beste zonnepanelen zijn voor mijn woning

Doe de gratis dakscan:

100.000+ anderen gingen jou al voor

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wij krijgen de vraag steeds vaker, wat zijn de beste zonnepanelen? Deze vraag is wat ons betreft te beantwoorden door te kijken naar de drie meest belangrijke factoren. De hoeveelheid wattpiek, grootte van het paneel, en de garanties. Uiteraard werkt Zonduurzaam met A klasse zonnepanelen. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat wij goede reviews ontvangen van onze klanten over de product specificaties. Toch ligt onze focus vooral op de persoonlijke situatie van onze klanten. Daarom is het van belang om dit te bekijken in het perspectief van de totale installatie.

afmetingen zonnepaneel

Belangrijke keuzes bij het type panelen

De garantie

Er is een groot aantal verschillende daken en ieder dak vereist een uniek plan.

De afmeting van het zonnepaneel

Bij schaduwvorming op de panelen kunnen opbrengsten tegenvallen. Het type paneel kan hier tegen helpen.

Het vermogen van het zonnepaneel

Panelen kunnen op verschillende manieren worden geplaatst. Maar het liefst wil je natuurlijk meer rendement.

De garantie op zonnepanelen

Wanneer we het hebben over de garanties van zonnepanelen dan kom je vaak de volgende twee garanties tegen: 

  • productgarantie 
  • vermogensgarantie 

Bij vermogensgarantie wordt er gekeken naar het vermogen van het paneel. Wijkt deze na enkele jaren te veel af van wat zou moeten? Dan kun je beroep doen op de vermogensgarantie. Bij defecten aan het paneel kun je beroep doen op de productgarantie. De duur van deze garanties loopt uiteen van 10 tot 30 jaar.  

Je investeert in zonnepanelen welke de komende +/- 25 jaar energie voor jou gaan opwekken. Daar moet je dan natuurlijk ook zorgeloos vanuit kunnen gaan. Wat vindt jij belangrijk aan deze twee garanties?

De afmeting van het zonnepaneel

Een ander aspect wat voor betekenis kan zijn bij het vergelijken van de ‘beste’ zonnepanelen is de afmeting van het paneel. Hoe groter het paneel, hoe meer oppervlakte met als gevolg hoe meer lichtstralen het paneel kan opvangen. Zo zijn er al panelen die 500/600 en 700 Wattpiek kunnen opwekken. Maar is zo’n groot paneel ook wel handig? Hoe groter het paneel is, hoe zwaarder deze ook kan zijn. Kan jouw dakconstructie dit aan en past een paneel met deze afmeting wel op jouw dak? 

Gelukkig verbetert de technologie van zonnepanelen ook met de dag en zijn er ook genoeg panelen die compact zijn en alsnog 400 Wattpiek of meer kunnen opwekken. Zonder dat jouw hele dak vol moet liggen. Welke afmeting zou het beste zijn voor jouw dak?

Het vermogen van het zonnepaneel

Als laatste onderwerp, kaarten wij hier het vermogen van de panelen aan. Zoals hierboven beschreven worden er al panelen aangeboden van 500/600 en 700 Wattpiek. Dit klinkt als een vrij groot vermogen, maar wat je jezelf kan afvragen is of deze panelen wel op jouw dak gaan passen of dat de onderconstructie wel passend gaat zijn. Tevens is het gewicht van deze panelen zwaarder, zou jouw dak dit gewicht aankunnen? Of is het beter om het gewicht te verdelen over meerdere panelen?

Elke persoonlijke situatie is anders en natuurlijk ook elk dak is anders. Hoeveel verbruik jij in een jaar? En hoe groot zijn jouw dakvlakken? Dit soort vragen zijn van belang bij het bepalen welk zonnepaneel met welk vermogen voor jouw situatie het beste is. Het vermogen van panelen gaat namelijk gepaard met de afmeting van het zonnepaneel. Past een groot zonnepaneel met groot vermogen op jouw dak of is een compacter paneel met een ander vermogen juist een betere keuze, gezien jouw huidige verbruik?

 

  •  

Weten wat het beste is voor jouw situatie?

Dakcheck zonnepanelen zonder logo

En alle andere zaken die er nog bij komen kijken..

Je kan natuurlijk ook nog kijken naar de omvormer en de manier van installeren, wanneer je kijkt naar de beste zonnepanelen. Echter zijn de belangrijkste 3 onderwerpen hierboven al wel besproken: garanties, vermogen en afmeting van de zonnepanelen.

Ben je benieuwd naar wat zonnepanelen voor jouw situatie kunnen betekenen? Wij helpen je graag om dit inzichtelijk te maken. We zijn benieuwd naar jouw wensen en naar de mogelijkheden die jouw dak jou te bieden heeft. Probeer daarom onze dakscan en kom in contact met onze experts.

Wil jij ook advies over zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend om advies van onze experts door de de dakscan in te vullen via onderstaande button.

Menu