Nieuws! Zonduurzaam is nu 1KOMMA5° en wordt koploper in marktaanbod in Nederland

BTW teruggave voor je thuisbatterij bij 1KOMMA5º

Zet de eerste stap naar slimmer energiebeheer!

Ben je klaar om je energiekosten te verlagen en een stap richting een duurzame toekomst te zetten met een thuisbatterij van 1KOMMA5˚? Goed nieuws: dankzij de kleine-ondernemersregeling (KOR) kun je een groot deel van de BTW terugkrijgen. Hoe dat precies werkt, leggen we graag aan je uit in deze uitgebreide gids.

Waarom een thuisbatterij?

Een thuisbatterij stelt je in staat om energie op te slaan die je met je zonnepanelen opwekt. Zo kun je deze energie gebruiken wanneer je die het meest nodig hebt, bijvoorbeeld ‘s avonds of tijdens stroompieken. Dit helpt niet alleen je energierekening te verlagen, maar draagt ook bij aan een duurzamere wereld. Daarnaast is het mogelijk om met een dynamisch energiecontract in combinatie met onze energiemanager Heartbeat slim te gaan in en verkopen op de energiemarkt, bijvoorbeeld in de winter als er minder zon is.

Hoe werkt de BTW teruggave?

De btw-teruggave kan een flinke besparing opleveren, maar de regels kunnen verwarrend zijn. Gelukkig maken we het bij 1KOMMA5˚ eenvoudig voor je. Hier is hoe het werkt:

Jouw rol als verkoper van stroom

Als je een thuisbatterij hebt en stroom levert aan je energiemaatschappij, beschouwt de belastingdienst je als ondernemer. Dit betekent dat je in aanmerking komt voor de btw-teruggave op de aanschaf van je thuisbatterij. De 21% btw die je bij aankoop betaalt, kun je dus terugkrijgen.

Het Forfait: Wat je moet weten

Hoewel je de btw terug krijgt, moet je als ondernemer ook BTW afdragen over je opbrengsten. Dit wordt geregeld via een forfait, een vast bedrag van €15,- per kwh gebaseerd op de capaciteit van je batterij. 

5 kWh batterij: € 75,-

10 kWh batterij: € 150,-

15 kWh batterij €225,-

Kleine-ondernemersregeling (KOR)

De KOR biedt een vrijstelling van btw-verplichtingen voor kleine ondernemers. Dit betekent dat je, na een jaar van teruggave, geen verdere btw-administratie hoeft te doen. Onze gespecialiseerde btw-partner zorgt ervoor dat dit naadloos verloopt.

Ons proces van BTW teruggave

Bij 1KOMMA5˚ hebben we een gestroomlijnd proces ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je je btw zonder gedoe terugkrijgt. Het begint allemaal met het bestellen van onze thuisbatterij. Tijdens deze bestelling voer je een btw-check uit om te zien of je in aanmerking komt voor de teruggave. Zodra je bestelling is geplaatst komen wij je thuisbatterij installeren. Na installatie ontvang je een factuur inclusief btw. Geen zorgen, de btw krijg je later terug.

Op de installatiedag komen onze monteurs langs om je thuisbatterij te installeren. Vanaf dat moment begint jouw investering zijn werk te doen. Nadat de installatie is afgerond, starten onze accountants het proces van btw-teruggave. Zij regelen alle formaliteiten bij de Belastingdienst zodat jij er geen omkijken naar hebt. Binnen 6 tot 8 maanden na de installatie wordt het btw-bedrag, minus het forfait, op je rekening gestort.

Een jaar na de installatie zorgt onze btw-partner voor de vrijstelling via de Kleine-ondernemersregeling (KOR). Dit betekent dat je vanaf dat moment geen verdere btw-verplichtingen meer hebt. Zo maken we het proces van btw-teruggave voor jouw thuisbatterij bij 1KOMMA5˚ simpel en zorgeloos.

Voorwaarden voor BTW teruggave

Om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave moet je thuisbatterij voldoen aan enkele belangrijke criteria. Allereerst moet de batterij  aangestuurd worden op basis van dynamische uurprijzen. Dit betekent dat je thuisbatterij op de goedkoopste momenten oplaadt en energie levert wanneer de prijzen hoog zijn. Daarnaast is een dynamisch energiecontract noodzakelijk om de batterij optimaal te kunnen benutten. Dit type contract stelt je in staat om te profiteren van de fluctuaties in energieprijzen gedurende de dag. Tot slot moeten het energiecontract en de factuur voor de thuisbatterij op dezelfde naam staan. Dit zorgt ervoor dat de teruggave correct en zonder complicaties kan worden afgehandeld.

Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij de btw-teruggave niet mogelijk is. Als je al een actief btw-nummer hebt of eerder gebruik hebt gemaakt van de KOR, kom je niet in aanmerking voor de teruggave. Ook als je partner een actief btw-nummer heeft of eerder gebruik heeft gemaakt van de KOR, en jullie samen al een stille maatschap hebben gebruikt, is de teruggave niet mogelijk.

Waarom kiezen voor 1KOMMA5˚?

Bij 1KOMMA5˚ zorgen we ervoor dat je het maximale uit je investering haalt zonder gedoe. Onze deskundigen begeleiden je door het hele proces, van aankoop tot btw-teruggave en KOR-vrijstelling. Zo kun jij zorgeloos genieten van de voordelen van je thuisbatterij.

Klaar om te besparen en te verduurzamen? Bestel vandaag nog jouw thuisbatterij bij 1KOMMA5˚ en laat ons de rest regelen. Voor vragen staan we altijd voor je klaar!

Klik hier voor de batterijpagina voor meer informatie.

 

 

Thuisbatterij 1komma5. kleine ondernemersregeling

Menu